Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:13:04.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

woensdag, 14 juli 2004

Colporteurs

Ze bellen meestal namens organisaties met ambtelijk klinkende namen. Om te inventariseren, te controleren of te informeren. Ik trap er al lang niet meer in, maar ik weet dat het vaak werkt. Je spitst je oren: dit instituut, deze officiële instantie, belt om iets belangrijks met je door te nemen. Is eenmaal duidelijk dat je te maken hebt met schaamteloze colporteurs, dan moet je de grootst mogelijke moeite doen om ze af te poeieren.

En ik, ik ben door wat voor oorzaak dan ook bij al die bedrijfjes op de bellijst terecht gekomen. Om gèk van te worden, ik word namelijk dagelijks, vaak ook nog méérdere keren per dag, door die lui gebeld. Het is verdorie nog ergerlijker dan spam.

Na deze maandenlange terreur ben ik gezwicht. Gecapituleerd. Maar... wàt een rust! Ik heb mijn telefoon opengeschroefd en de speaker van de 'bel' losgetrokken. Oooooooohm! :)

Als die vervelende horzels komen nu, na een aantal kregen geruisloos overgaan, bij mijn voicemail terecht. Die spreken ze nooit in, is mijn ervaring inmiddels. Maar het kost ze wel geld (gna gna!). En het leuke is, als ze me om zes uur niet te pakken krijgen, proberen ze het in de uren daarop nog eens talloze keren. Dat tikt aan.

En ik, ik heb intussen nergens last van. Vrienden, kennissen en collega's bellen me mobiel. Of ik bel 'vast' terug, als iemand die me wel ècht wilde bellen de voicemail heeft ingesproken.
7:31:58 PM     |
 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: