Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:13:22.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

dinsdag, 27 juli 2004

Pilletje

Wat is dat toch, die woede en die afgunst, die zich soms van mensen meester maakt? Vooral op de weg komt een hoop opgefoktheid los. Zojuist nog, hier in de stad, zie ik een dikke leasbak bewust véél te dicht langs fietsers rijden. Struikelend vallen die fietsers op de stoep, geen ongelukken gelukkig. Het pak achter het stuur besluit voor de zekerheid geërgerd toeteren. Aan de kant!! Die fietsers mogen daar gewoon rijden, maar God in Zijn Audi had er last van. Dus dan mocht het natuurlijk niet.

Eerder vanavond op de snelweg ging ik iemand inhalen, en jahoor, begint die neuroot naast me steeds harder te rijden. Ik heb het vaker meegemaakt. Wat moet ik doen, is dan de vraag. Nòg harder, want ik ben tenslotte aan het inhalen? Of weer aansluiten achter die auto? Waarvan de bestuurder kennelijk, om wat voor reden dan ook, niet ingehaald wil worden..

Als je niet uitkijkt word je meegesleept in die woede die je zomaar tegenkomt. Eenmaal thuis probeer ik vanavond mijn verontwaardiging te verbijten. In zet het Journaal aan. "Je bent wat je eet," meldt de verslaggever. Een dagelijks handje multivitaminen zorgde tijdens een proef onder gedetineerden voor een kwart minder geweldsincidenten. Wat een pilletje al niet kan doen...

Zou het een idee zijn om iedereen bij elke tankbeurt te verplichten om ook vitamines te tanken?
9:47:07 PM     |
 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: